- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק עת"א 42920-09-11
|
עת"א בית משפט לעניינים מנהליים באר שבע |
42920-09-11
11.10.2011 |
|
בפני : שלמה פרידלנדר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רמי עזרן (אסיר) |
: מדינת ישראל - שב"ס |
| פסק-דין | |
לפניי עתירת אסיר להעבירו לכלא באזור באר-שבע, משום שבמצב הקיים, הצורך להתייצב למשפטו רב הישיבות כרוך בתנאים בלתי נסבלים וגם בפגיעה בהגנתו.
אבקש לציין לשבח את המאמץ שעשה המשיב למצוא דרך להקל ככל הניתן על העותר, ואני שמח שמאמץ זה נשא פירות.
אני נותן תוקף של פסק דין להסכמת המשיב בעניין מקום כליאתו של העותר, כמפורט לעיל.
תוך כדי הדיון עלה גם עניין השיחות הטלפוניות הניתנות לעותר.
ככלל, אני סבור כי יש הבדל בין עותר זה לבין אסירי הפרדה אחרים, כפי שעולה מתוך המידע המודיעיני שהוצג לי בדיון הקודם, והבדל זה מצדיק הקלות נוספות שהן אפשריות מבחינה מערכתית, מעבר לאסירי הפרדה אחרים, בלא שהמשיב יראה עצמו חוטא באפליה פסולה.
באופן יותר קונקרטי, עלו בדיון היום העדפות כאלה ואחרות מצד העותר, וטעמים כאלה ואחרים מצד המשיב בדבר הקושי הכרוך בהיענות להם.
לא מן הנמנע כי דברי העותר בסוף הדיון יאפשרו מתווה אחר מן המתווה הקיים, ומכל מקום אין זה מסוג הדברים שלגביהם סביר לצפות מהמשיב למענה על-אתר.
במיוחד סביר בעיני כי המשיב יבקש לדעת מראש מי הם אותם נמנעים נוספים שהעותר מבקש רשות להיות עימם בקשר טלפוני, כדי לבחון האם הדבר אינו כרוך בסיכונים בלתי סבירים.
לפיכך, עתירה זו, שעניינה מקום הכליאה, נמחקת, בנתון לאמור לעיל בדבר מתן תוקף של פסק דין להסכמות המשיב בעניין זה.
העותר יגיש למשיב, באופן מסודר ובכתב, בקשה מנהלית בדבר שיחות הטלפון אשר לדעתו יקלו עליו את מצוקת ההפרדה, הן מבחינת שמות הנמנעים, הן מבחינת משך הזמן, והן מבחינת מספר הפעימות.
התרשמתי כי גישתו של העותר בעניין זה אינה גחמתית ואני אכן ממליץ לו לערוך את בקשותיו אלה באופן מינימליסטי מבחינתו, כדי לאפשר ככל הניתן היענות למבוקש.
המשיב יבחן, כמובן, את הבקשה המנהלית שתוגש, וחזקה עליו שהוא יעשה זאת ברוח דבריי בפסק דין זה ובפסקי דין ובהחלטות קודמים בעניינו של העותר, כפי שהמשיב אכן הדגים בגיבוש הסכמותיו בדיון היום.
כפי שציינתי בדיון, החלטת המשיב בעקבות הבקשה המנהלית שתוגש תהיה כפופה כמובן לביקורת שיפוטית, ובשל הנסיבות הנדונות, אם תוגש עתירה כאמור, היא תדון ללא דיחוי.
בינתיים, במסגרת השעתיים וחצי של השיחות שהוקצו לעותר, הוא רשאי לשנות את החלוקה הפנימית באופן שהשיחות עם אשתו יהיו שעה וחצי במקום שעה, והשיחות עם עורכי הדין יהיו שעה במקום שעה וחצי.
<#3#>
ניתנה והודעה היום י"ג תשרי תשע"ב, 11/10/2011 במעמד הנוכחים.
|
שלמה פרידלנדר, שופט |
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
כתבות קשורות
חיפוש עורך דין לפי עיר
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
